Foto dia-show·Gnosis·Mystiek - Mystic places·Nederlands - Dutch·Op zoek naar Gnosis·Zoektocht naar de Graal - Grail quest

Op zoek naar – energetische ‘mystieke’ plaatsen


De godsdienst, verering van één mannelijke God, is pas de laatste 3000, hooguit 4000 jaren in gebruik. De ruim 50.000 jaren dat de mens voor die tijd op Aarde geleefd heeft is hier verder geen spoor van teruggevonden. Wel weten we dat de oer-volken natuurgoden aanbaden, maar niet in de vorm van mensgestalten, maar in de vorm van meren, bossen, bergen, natuurverschijnselen ed. Die natuurgoden (sterk energetische plaatsen) kregen namen maar er waren geen afbeeldingen van die vereerd moesten worden. De grootste energie (oer-God) was in die tijd de Aarde, die liefkozend ‘Moederaarde’ werd genoemd.

De verzamelnaam voor die geloven (géén godsdiensten) noemen we Animisme. Door de Christenen werden die volken Heidenen genoemd of Agnosten (ongelovigen). De verzamelnaam voor al die oorspronkelijke geloven, waarin ook  de zoektocht naar de betekenis van het op Aarde zijn, de zoektocht naar binnen, naar Jezelf, verklaard wordt, nemen we vandaag de dag: Gnostiek. Zoveel volken, zoveel stromingen maar in de aard zijn ze allemaal gelijk.

In onze tijd herkennen steeds meer mensen zich niet meer in de Christelijke godsdienst van één mannelijke God. Zij noemen zich Atheïst, ongelovige, maar iedereen die de moeite neemt om even bij zichzelf stil te staan zal zien dat ook een overtuigd atheïst gelovig is, gebruiken en rituelen toepast van nature en soms een verwachting uitspreekt met het geloof dat dit helpt om iets voor elkaar te krijgen. Geloven is niet veel meer dan dat. Alleen benoem je het en pas je het op de juiste momenten toe, liefst samen met anderen, want samen sta je sterker, ook in geloven. Alleen heb je daar géén richtlijnen voor nodig, alleen samen zijn, liefst in de natuur op plekken die je aanspreken, waar je iets diep be-leeft (mystiek plaatsen). Over de hele aarde zijn plaatsen bekend waar het samen geloven in een goed verloop van gebeurtenissen versterkt wordt door de natuurlijke omgeving. Zelfs het Christendom was overtuigd van de waardevolle betekenis van deze mystieke  plaatsen. Ze hebben op deze heidense plaatsen dan ook volop kloosters en kerken gebouwd.

In de diashow heb ik enkele van de bij mij bekende mystiek plaatsen opgenomen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s