Film Video historie·Gnosis·Nederlands - Dutch·Nieuwe tijdsgeest·Op zoek naar Gnosis·Oude geloven·Theorie - explained·Zoektocht naar de Graal - Grail quest

Op zoek naar Maria Magdalena (moeder Aarde)


Zoektocht en ontdekking van het evangelie van Maria Magdalena.

Maria Magdalena komt uit de Nag-Hammadi geschriften naar voren als de ‘Apostola apostolorum’ (de Apostel der apostelen) , een ‘wetende’ die de ‘leerlingen’ uitleg gaf over de bedoeling en achtergrond van de leringen van Jezus. Zij wordt in deze teksten ook wel genoemd ‘de vrouw die het Al kent’, wat erop wijst dat zij een ‘ziener’ was. Zij had begrepen wat Jezus bedoeld had en bracht dit ook in de praktijk. In het NT wordt de naam van Maria, wiens verhalen veel vertelt werden in de beginjaren van het christendom, vervangen door die van Maria, de moeder van Jezus. Tevens werd Maria Magdalena weggezet als een prostituee die door Jezus ook nog eens van waanideeën werd bevrijd. Daardoor verdween de betekenis van Maria, als moeder van het nageslacht van Jezus en als voorbeeld voor alle gnostische christenen uit de beginperiode, volledig uit de geschriften en werd de verering van de betekenis van Maria Magdalena streng en vakkundig onderdrukt. Toch is die verering altijd op de achtergrond blijven bestaan en komen steeds meer mensen tot een her-ontdekking van de ware betekenis van haar woorden.

Film: Lezing over Maria Magdalena door Ton vd Kroon – Frontier Symposium 12/13 november 2005, met op het web gevonden afbeeldingen.

De teksten en verhalen van Maria Magdalena zijn echter nergens in de Kerk terug te vinden. De betekenis van haar bestaan wordt door de Kerk ontkent en ze wordt neergezet als een onbeduidende onwetende vrouw. Daarmee staat ze symbool voor de onderdrukking van alle vrouwen in de door de Kerk overheerste wereld.

In de Gnostische geschriften hebben vrouwen, zoals Eva, Isis, Sophia, Gaia en Maria Magdalena echter een vooraanstaande rol en werken ze samen met mannen om de wereld een fijne plaats te laten zijn, waar mensen in harmonie met elkaar leven. Door de vrouw onmachtig te maken is de wereld in onbalans geraakt, met alle gevolgen van dien.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De laatste eeuw is meer dan 30% van het leven op Aarde verloren gegaan, grotendeels door toedoen van de mens en het tempo versneld alleen maar…..

Er bestaat niet zoiets als de mens aan de ene kant en de natuur aan de andere kant. De mens maakt onlosmakelijk deel uit van die natuur. We moeten dringend leren samenleven met de verscheidenheid van al wat  leeft.

Yann Arthus-Bertrand in de documentaire: de Aarde vanuit de Hemel (2010).

Een taak voor iedereen, hier en nu.

Hieronder een film met een duidelijke boodschap.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s