Engels - English·Film Video music·Gnosis·Nederlands - Dutch·Oude volken - Anciënt

Native way to nature – oorspronkelijke weg naar de natuur (Noord-Amerika)


We zijn allemaal gelijk. Over de gehele wereld leven vele volken in nog veel meer landen, allemaal met een eigen unieke cultuur.Toch stammen we allemaal af van één oorspronkelijke cultuur, gericht op de natuur van Moeder Aarde en de energie van (Vader) Heel-Al. Steeds duidelijker wordt dat al deze volken met hun eigen unieke cultuur, onderling heel veel raakvlakken hebben.Slecht isn detail blijken we van elkaar te verschillen. Dan is het vreemd dat we ons zo enorm op die verschillen richten. Als we dat minder zouden doen zou zichtbaar en duidelijk worden dat de overeenkomsten ons veel dichter bij elkaar brengen en dat die verschillen er helemaal niet toe doen. De verschillen maken dat we juist van elkaar kunnen zien hoe knap we ons aangepast hebben aan verschillende omstandigheden. Het meest duidelijk  is dat waar te nemen als je kijkt en luistert naar dans en muziek.

We are all natives, wherever we are. We all have spiritual connections to nature.

Some of us are leaded further away, but we all can find the way back in going the inner-way of gnosis.

Mario 2011
In de sfeervolle muziek van de oude volken staat respect en liefde voor de rijke energie van de natuur altijd voorop.
Een energierijke natuur waar de mensheid slechts een klein onderdeel van is.
Een sfeervolle natuur die met alles is verbonden, maar die zonder de mens verder kan waar de mens niet zonder die natuur kan.
De oude volken weten dat al meer dan 60.000 jaren. Zij hebben die relatie met de natuur nog steeds diep vanuit het hart.
Ook wij, de kapitalisten in het Westen, hebben die Vonk  nog in ons hart, maar we zijn het bewustzijn hiervan grotendeels kwijt geraakt de laatste 3000-4000 jaren.
Slechts in moeilijke tijden, of als we in de natuur even tot rust komen, herkennen we die vonk, om even later dit weer vlug te vergeten onder verleiding van de ‘rijkdom’ van de wereld om ons heen.
In onze tijd, Hier en Nu, krijgen we nieuwe kans om die band met de natuur te her-kennen en te ont-dekken. Hiervoor gaan we door een diep dal, samen met die natuur, maar blijkbaar is dat nodig om ons tot handelen te laten komen.
Als we die verbinding met de natuur opnieuw maken zullen we merken dat die natuur ons rust en respect terug geeft. Daardoor worden als eerste  stress en haat uit je eigen persoonlijke omgeving teruggedreven en, als steeds meer mensen deze energie hervinden, zal het uiteindelijk verdwijnen uit de wereld.

Luister naar de muziek en voel….lees de teksten en her-inner je……


Op een aparte pagina in dit Blog heb ik een You-Tube selectie van de mooiste muziek van andere oude volken geplaatst. Met deze selectie maak ik duidelijk dat de oorspronkelijke muziek en dans van de oude volken (culturen) veel gemeenschappelijk hebben (instrumenten, uitvoering, aankleding) maar bovenal het respect voor de natuur waarmee ze in harmonie samenleven. Tevens zorgt het wereldwijd voor herkenning en een sterke verbinding tussen de mensen onderling.  Muziek en dans brengen mensen samen als dat plaats vind in een harmonieuze omgeving.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s