Engels - English·Film video verhaal·Gnosis·Nederlands - Dutch·Nieuwe tijdsgeest·Op zoek naar Gnosis·Oude volken - Anciënt·Theorie - explained

Op zoek naar – spirit of the heart


Onderstaande tekst is deels overgenomen uit Happinez nr 1 2011.

Keisha Crowther werd op haar dertigste ingewijd als sjamaan en kreeg de titel ‘Little Grandmother’ van de stam van haar moeder: de Sioux-Salish. Sindsdien reist ze de wereld rond om eeuwenoude kennis te verspreiden. Haar liefdevolle en vredelievende boodschap spreekt steeds meer mensen aan.

We behoren allemaal tot dezelfde stam van voorouders, die vele kleuren en rassen kent. Ieder mens op aarde heeft dezelfde moeder: Moeder Aarde. We zijn allemaal broers en zussen, een grote familie. We hebben er zelf voor gekozen om nu Hier op Aarde te zijn om deze wereld mee te veranderen of niets te doen. De keuze is aan ons maar de keuze van Moeder Aarde is duidelijk.

Ook onze God verschilt niet onderling. In ons hart weten we dat iedere religieuze God eigenlijk een en dezelfde God van de natuur is. Het is niet langer zo dat alleen profeten en wijze ouderen de kennis dragen, iedereen heeft er toegang toe nu. Wie wil luisteren zal ont-dekken wat leven inhoud.

 Wijzelf zijn de verlossers op wie we gewacht hebben, wij individuen moeten onszelf redden, wij zijn zelf de verandering.

De verandering vind plaats in jezelf, niet door grote leiders die vertellen hoe we het gezamenlijk moeten doen, of een God die ons vertelt hoe we moeten leven om na de dood in een hemel loon naar werk te krijgen. Wie daar gehoor aan blijft geven leeft doelloos. In eerste instantie profiteren alleen de leiders zelf, de machtigen en rijken. In tweede instantie profiteert niemand omdat, wie daar gehoor aan blijft geven zonder zelf tot handelen over te gaan, het leven zal beleven en eindigen in angst (voor de dood) en in arremoede en eenzaamheid, zonder hoop en liefde.

Neen, het handelen gebeurt in het Hier en Nu. Binnen in Jezelf ont-dek je liefde en compassie voor de natuur om je heen en de mensen die je na staan. Als je die liefde toelaat en er naar handelt vind je verlossing van de zwaarte van je hart en ben je verlicht. Dat is de echte boodschap die profeten sinds lange tijd aan ons doorgeven. Laat je hart stralen van liefde. Dan heb je gnosis en weet je werkelijk waarom je hier bent op Aarde.

Waar je je gedachten en emoties aan geeft, dat wordt jouw wereld.

Mijn moeder leerde me dat de Aarde een levens wezen is en dat alles wat groeit een geschenk is voor mensen en dieren.

Je bent op de wereld om je op een gegeven moment te herinneren aan de verbinding die je hebt met het grote geheel, de energie van het Universum, het Heel-Al. Dat is de onuitputtelijke bron waar alles uit ontstaat en weer naar terugkeert. Nieuwe tijds kinderen hebben deze her-innering steeds jonger. Ik zelf heb deze her-innering pas rond mijn 50e verjaardag gekregen.

In de gnostiek wordt dit de ‘Goddelijke Vonk’genoemd. Anderen noemen dit ‘het Stralende Hart’. Ikzelf noem dit liever de ‘Energetische Vonk’ omdat alles wat bestaat voortkomt uit energie, en we deze verbinding die we in ons meedragen dan ook een ‘Vonk’ van die energie mogen noemen.

We hebben allemaal een ‘Ik ben’ die ons helpt te herinneren wie we zijn, waar we vandaan komen en wat we hier te doen hebben.Vraag jezelf af: waarom koos ik ervoor om in deze tijd en in dit lichaam naar de Aarde te komen?

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s