Op weg naar een Nieuwe Wereld (New World – Zeitgeist)

Op zoek naar –  spirit of the heart 

 

Onderstaande tekst is deels overgenomen uit Happinez nr 1 2011.

Keisha Crowther werd op haar dertigste ingewijd als sjamaan en kreeg de titel ‘Little Grandmother’ van de stam van haar moeder: de Sioux-Salish. Sindsdien reist ze de wereld rond om eeuwenoude kennis te verspreiden. Haar liefdevolle en vredelievende boodschap spreekt steeds meer mensen aan.

We behoren allemaal tot dezelfde stam van voorouders, die vele kleuren en rassen kent. Ieder mens op aarde heeft dezelfde moeder: Moeder Aarde. We zijn allemaal broers en zussen, een grote familie. We hebben er zelf voor gekozen om nu Hier op Aarde te zijn om deze wereld mee te veranderen of niets te doen. De keuze is aan ons maar de keuze van Moeder Aarde is duidelijk.

Ook onze God verschilt niet onderling. In ons hart weten we dat iedere religieuze God eigenlijk een en dezelfde God van de natuur is. Het is niet langer zo dat alleen profeten en wijze ouderen de kennis dragen, iedereen heeft er toegang toe nu. Wie wil luisteren zal ont-dekken wat leven inhoud.

 Wijzelf zijn de verlossers op wie we gewacht hebben, wij individuen moeten onszelf redden, wij zijn zelf de verandering.

De verandering vind plaats in jezelf, niet door grote leiders die vertellen hoe we het gezamenlijk moeten doen, of een God die ons vertelt hoe we moeten leven om na de dood in een hemel loon naar werk te krijgen. Wie daar gehoor aan blijft geven leeft doelloos. In eerste instantie profiteren alleen de leiders zelf, de machtigen en rijken. In tweede instantie profiteert niemand omdat, wie daar gehoor aan blijft geven zonder zelf tot handelen over te gaan, het leven zal beleven en eindigen in angst (voor de dood) en in arremoede en eenzaamheid, zonder hoop en liefde.

Neen, het handelen gebeurt in het Hier en Nu. Binnen in Jezelf ont-dek je liefde en compassie voor de natuur om je heen en de mensen die je na staan. Als je die liefde toelaat en er naar handelt vind je verlossing van de zwaarte van je hart en ben je verlicht. Dat is de echte boodschap die profeten sinds lange tijd aan ons doorgeven. Laat je hart stralen van liefde. Dan heb je gnosis en weet je werkelijk waarom je hier bent op Aarde.

Waar je je gedachten en emoties aan geeft, dat wordt jouw wereld.

Mijn moeder leerde me dat de Aarde een levens wezen is en dat alles wat groeit een geschenk is voor mensen en dieren.

Je bent op de wereld om je op een gegeven moment te herinneren aan de verbinding die je hebt met het grote geheel, de energie van het Universum, het Heel-Al. Dat is de onuitputtelijke bron waar alles uit ontstaat en weer naar terugkeert. Nieuwe tijds kinderen hebben deze her-innering steeds jonger. Ik zelf heb deze her-innering pas rond mijn 50e verjaardag gekregen.

In de gnostiek wordt dit de ‘Goddelijke Vonk’genoemd. Anderen noemen dit ‘het Stralende Hart’. Ikzelf noem dit liever de ‘Energetische Vonk’ omdat alles wat bestaat voortkomt uit energie, en we deze verbinding die we in ons meedragen dan ook een ‘Vonk’ van die energie mogen noemen.

We hebben allemaal een ‘Ik ben’ die ons helpt te herinneren wie we zijn, waar we vandaan komen en wat we hier te doen hebben.Vraag jezelf af: waarom koos ik ervoor om in deze tijd en in dit lichaam naar de Aarde te komen?

Op weg naar – geboorte van een nieuwe wereld

Eens in de 26.000 jaren staat de Aarde in 1 lijn met de Zon en het centrum van het Universum. Een gebeurtenis die vastgelegd is in de positie van de gangenstelsels in de piramiden van Egypte en in de piramiden van de Maya’s dmv kalenderstenen. De Hopi in Amerika vertellen dit verhaal al eeuwenlang door aan elkaar. De tijd van deze samenkomst is, volgens wetenschappers, ergens in de komende tijd. Wat de exacte gevolgen zullen zijn weet niemand. Komt er een polarshift, zoals Einstein en Hapgood hebben beweerd? Door zo’n verandering en het feit dat de Aarde een elliptische beweging en een precessie maakt van 23 graden (Phi-verhouding met de as) zullen de seizoenen snel veranderen. Dat is een gegeven dat we nu al waar nemen.

Op weg naar – the beginning of a new energy-world

Dit is een boodschap van Kiesha Crowther, ook wel “little Grandmother” (“kleine grootmoeder”) genoemd. Kiesha vertelt over de komende aardveranderingen en die dingen die nu al plaatsvinden. Het sterven van vogels waarbij ze dood uit de lucht vallen, het massaal aanspoelen van vissen, het toenemend aantal aardbevingen en vulkaanuitbarstingen; het heeft allemaal een oorzaak. Het heeft te maken met de veranderingen die nu plaatsvinden binnen de Aarde. Ze legt uit wat werkelijk van belang is Nu. Wat kan ik doen op dit moment voor mezelf en voor anderen? Hoe kan ik werkelijk op een harmonieuze manier met deze Aarde en de natuur leven? De antwoorden zijn zo simpel dat je ze wegwuift en denkt ‘oh..maar dat wist ik al lang’. Maar als je met een ‘open Hart’ luistert zul je merken hoe belangrijk haar boodschap is en hoe simpel waarheid en hoe praktisch! 🙂

Hoe dan ook, geniet van het filmpje en bekijk ook deel II.

Kiesha herinnert ons in deel II aan het belang van bewust in het leven staan, het belang om je te verbinden met de hartslag van moeder Aarde, zoals via kwartskristallen en haar daardoor te genezen. Het is tijd dat we vanuit ons Hart gaan leven en we ons met elkaar verbinden om een groot netwerk van licht te laten ontstaan. Zo zal de balans meer naar het licht wijken en zorgen voor een meer liefdevolle wereld. Wij moeten het doen! Hier en Nu.

Namasté!

 

Nieuwe Tijdsgeest – Zeitgeist

Drie uitstekende documentaires. De films provoceren je om zelf na te denken en niet klakkeloos alles te geloven wat er om ons heen gebeurt en vertelt wordt, zeker niet door persbureaus, industriële reclames en overheidsinstanties. Prima uitgewerkt wordt aangegeven hoe de massa (wij dus) bespeelt worden om maar te doen wat de rijken en machtige willen dat we doen. Misschien zul je het soms wat ver gezocht vinden, maar het feit is dat er steeds meer gebeurtenissen en omstandigheden zijn die de inhoud van de films bewijzen. Maar het gaat niet om de waarheid. Ook al is niet alles correct weergegeven, klopt maar de helft van wat er vertelt wordt, dan nog is het verontrustend genoeg om er verder over na te denken. En al vind je álles onzin, dan nog heeft het je even laten zien dat er een andere werkelijkheid zou kunnen zijn in dit leven. En dat is alles wat het met je moest doen. Enjoy the movie. Mario

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De eerste film: Zeitgeist 1: the Movie (2007) door Peter Joseph

Hoe vaak de mensheid al belazerd is door de machthebbers van alle tijden om over u te kunnen heersen en hoe religie misbruikt werd en wordt om de massa’s onder de duim en vooral dom en arm te houden. 9/11 WTC-World Trade Center -9/11 was een inside job. 5000 Amerikanen werden opgeofferd met het neerhalen van de Twin Towers om Irak te kunnen binnenvallen met steun van een in shock verkerende wereld en een getraumatiseerd Amerika. Geen WMD’s (weapons of Mass Destruction) ofwel Massavernietigingswapens aangetroffen. De wereld is belogen en er worden miljarden en miljarden verdiend aan een van de grootste in scène gezette misdaden aller tijden. De Martial Law (Oorlogswet) is operationeel in Amerika en het fascisme triomfeert daar. De burger levert steeds meer vrijheden in om zich ‘veilig’te voelen. Geld. Wie zijn de Geldmakers, hoe zit de wereldgeldstroom in elkaar en hoe beïnvloedt het de mensheid. Een must see! Jan Snelders

Part I: The Greatest Story Ever Told

Part II: All the World’s a Stage

Part III: Don’t Mind the Men Behind the Curtain

Part IV: The Revolution is now (Hoe een betere wereld mogelijk is)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zeitgeist 2 Addendum (2008) door Peter Joseph.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het derde film: Zeitgeist 3: Moving Forward (2011) door Peter Joseph (klik op deze link)

Zeitgeist: Moving Forward door regisseur Peter Joseph, werd op 15 januari 2011 uitgebracht en simultaan in theaters vertoont in 60 landen; 31 talen; 295 steden; 341 theaters. Dit was de grootste non-profit film release in de geschiedenis…

Extra film: Awakening (2010) door Douglas Mallette

 

Nieuwe tijdsgeest – global occupy

Een andere kijk op de zaak, genaamd ‘Wereld’.

Een argument om dit blog verder te lezen en te zien hoe je als gnosist vreedzaam het (on-) tij kunt keren voor Jezelf.

Muziekclip The times will change, only when we start the change in ourselves.

We luisteren al 3000 jaar niet naar vredelievende mensen en zelfs de laatste 50 jaar hebben we nog steeds niets geleerd van mensen zoals Ghandi, Luther-King, Kennedy, Olaf Palme, Mandela en nog zovelen meer.

Deze man, Robert Welch, spreekt in 1974 dezelfde woorden als Icke vandaag de dag. Luister naar een man die al in 1958 voorspelde wat er nu aan het gebeuren is. Dominantie van de wereld door enorm grote en machtige wereld coöperaties, geleid door rijke families die zonder problemen regeringen kunnen manipuleren doordat ze steeds meer geld en bezit hebben. Deze bedrijven worden geleid door mensen die maar op een ding uit zijn: volledige controle over mensen die ze inzetten voor hun eigen voordeel en als ze niet meer nodig zijn gewoon weer dumpen. Want alles draait om een zo hoog mogelijke winst. Robert Welch zag dit al vooruit maar werd niet gehoord. Applaus ok, maar handelen, dat niet.

 

Maar de tijd komt steeds meer in ons voordeel want wie kan de ogen nog sluiten voor wat er allemaal mis gaat om ons heen, en het begint ons allemaal persoonlijk te raken. Maar dan is het te laat. Want dan kunnen de grote geldschieters en wereldbedrijven die geld en handel en grondstoffen (vooral voedsel en water)  steeds meer domineren en controleren ons zomaar in armoede laten verhongeren of zomaar weer in een wereldoorlog drijven. Een vernietigende oorlog. Alleen vrede tussen ons individuen kan ons redden. Gnosis = weten = Jezelf kennen = vrede.

  • Christine Callanan Yes, Icke has been talking about this forever, His day has come. People might start listening now.

  • Mario Kuijpers It’s the same massage that Kadaffi first told when he did his peacefull coupe in 1969. And he did very good things the first few years, but than he got involved in a strugle with the ‘guys’ (worldwide compagnies) that Icke is talking about and Kadaffi did let go on the just way he was going.
  • Mario Kuijpers The people have to do it themselves, not with leaders. Kadaffi was an early profit and a warning for us how not to go on. Don’t be a leader, ‘cause people will only follow leaders that promiss them easy luck. That has to change, we have to follow just our own leader inside and handle ourselves. We don’t need leaders. We do it ourselves like we used to do (only 3000 years ago). The times they are a´changing.

Muziekclip: The times they are a-changing (Bob Dylan 1964)

Muziekclip:  The times they are a-changing  (Eddie Vedder)

Muziekclip: The times they are a-changing (Bruce Springsteen)

Muziekclip: The times they are a-changing (Tracy Chapman)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s