De oorspronkelijke weg naar de natuur

Native way to nature – oorspronkelijke weg naar de natuur

We zijn allemaal gelijk

Over de gehele wereld leven vele volken in nog veel meer landen, allemaal met een eigen unieke cultuur.

Toch stammen we allemaal af van één oorspronkelijke cultuur, gericht op de natuur van Moeder Aarde en de energie van (Vader) Heel-Al.

Steeds duidelijker wordt dat al deze volken met hun eigen unieke cultuur, onderling heel veel raakvlakken hebben.

Slecht isn detail blijken we van elkaar te verschillen. Dan is het vreemd dat we ons zo enorm op die verschillen richten.

Als we dat minder zouden doen zou zichtbaar en duidelijk worden dat de overeenkomsten ons veel dichter bij elkaar brengen en dat die verschillen er helemaal niet toe doen. De verschillen maken dat we juist van elkaar kunnen zien hoe knap we ons aangepast hebben aan verschillende omstandigheden.

Het meest duidelijk  is dat waar te nemen als je kijkt en luisterd naar dans en muziek.

We are all natives, wherever we are. We all have spiritual connections to nature.

Some of us are leaded further away, but we all can find the way back in going the inner-way of gnosis.

MarioK 2011

 

In de sfeervolle muziek van de oude volken staat respect en liefde voor de rijke energie van de natuur altijd voorop.

Een energierijke natuur waar de mensheid slechts een klein onderdeel van is.

Een sfeervolle natuur die met alles is verbonden, maar die zonder de mens verder kan waar de mens niet zonder die natuur kan.

De oude volken weten dat al meer dan 60.000 jaren.  Zij hebben die relatie met de natuur nog steeds diep vanuit het hart.

Vermoedelijk wist ook onze ‘voorganger’ de Neanderthaler dit al en kon die, na 250.000 jaar alleen op deze Aarde te zijn geweest, in vrede samen gaan met de Homo-Sapiens, waar wij van afstammen sinds 60.000 jaren.

Ook wij, de kapitalisten in het Westen, hebben die Vonk  nog in ons hart, maar we zijn het bewustzijn hiervan grotendeels kwijt geraakt de laatste 3000-4000 jaren.

Slechts in moeilijke tijden, of als we in de natuur even tot rust komen, herkennen we die vonk, om even later dit weer vlug te vergeten onder verleiding van de ‘rijkdom’ van de wereld om ons heen.

In onze tijd, Hier en Nu, krijgen we nieuwe kans om die band met de natuur te her-kennen en te ont-dekken. Hiervoor gaan we door een diep dal, samen met die natuur, maar blijkbaar is dat nodig om ons tot handelen te laten komen.

Als we die verbinding met de natuur opnieuw maken zullen we merken dat die natuur ons rust en respect terug geeft. Daardoor worden als eerste  stress en haat uit je eigen persoonlijke omgeving teruggedreven en, als steeds meer mensen deze energie hervinden, zal het uiteindelijk verdwijnen uit de wereld.

Onderstaande filmpjes laten ook goed zien dat veel dansstijlen, die van oorsprong al veel meer dan 4000 jaar oud zijn, over de hele wereld wat uitvoering en aankleding betreft veel gelijkenis met elkaar hebben. Let maar eens op het gebruik van veren en handbeweging en het dansen in cirkels.

Luister naar de muziek,…….voel en verwonder je…..

Native way to nature – oorspronkelijke weg naar de natuur

De meest oorspronkelijke dans is de dans waarmee de boze geesten worden verdreven om zodoende een goede gezondheid, oogst ed te verkrijgen. Daarbij wordt tevens Moeder Aarde bedankt voor de steun die ze hebben gekregen van haar. Door westerlingen werd deze dansvorm aangezien voor een oorlogsdans.

Punjab Bhangra moderne versie folklore dans

Japan drummers

Hawaï Zonnedans

Nieuw-Zeeland (New-Zealand) Maori Haka oorlogsdans

Polynesië welkomsdans

Afrika drums

Zulu Warrior dance 

Maya totem dans

Aztec Fire dance

Apache – Hopi

Kamchatka dans (Native Sinerian)

Hindu Radha stokdans

Morres dansgroep Helmond (Ierse stokdans)

Let There & Everywhere Be LIGHT !

Peace, Love, Music & Happiness !

Lot of SUN, Rainbows & Harmony !

To All, Now, Ever & Forever !

& Better ! ( : – )

Advertenties