Native way to nature – oorspronkelijke weg naar de natuur (Sier dans)

Sierlijke groepsdansen van volken over de hele wereld. Uit elke dans blijkt een groot respect voor de geometrische energie van de natuur. Uit een liefdevolle samenwerking tussen mensen komt dan iets heel moois te voorschijn.

Kijk zelf….

My dream – 1000 hands (HD – 10 min)

In dit filmpje ervaar je de kracht van gezamenlijkheid die als dat gepaard gaat met liefde en geduld, kennis en kunde laat opbloeien, waardoor mensen in eenheid tot ongekende prestaties in staat zijn.

De eerste 6 minuten laten de repetitie en de weg naar eenheid zien. De laatste 4 minuten laat stukken van de show zien.

Bodhisattva – 1000 hands (HD – 6 min)

Volledige indrukwekkend synchrone show.

Isis vleugels (Gnosis) door Pavlina (max 480p – 4min)

Klassiek Egyptische dans op moderne muziek. Zeer gracieus met mooi gebruik van licht, schaduw en kleur. De Isis-vleugels  zijn vleugels van de perfecte ziel. Met deze vleugels kun je zowel het Hoge als het Lage bereiken (Hermetisme – Hermetiek). In de Gnostiek betekend dit de verbinding tussen de energie buiten maar ook de energie (Vonk) binnen in je.

Cambodia Angkor-Wat Apsara dans (max 480p ruim 2 min)

De Khmer waren de oude bewoners van Zuid-Oost Azië en bereikten ten tijde van onze donkere middeleeuwen een zeer hoge culturele samenleving. Hun bekendste bouwwerk is het enorm grote tempelcomplex Angkor-Wat. Het hele tempelcomplex is gericht op het symbool van de Stier en staat in contact met de tempels en piramiden van Egypte die het symbool van de Slang vormen. De tempels zijn zowel boeddhistisch en hindoeïstisch, maar de vrouwelijke natuurgoden overheersen. De bekendste is Apsara. In deze ingetogen synchrone dans in Angkor-Wat wordt deze Godin geëerd.

Oekraïne Virsky groepsdans (max 480p – 8.20min)

Dans met kleurrijke kleding, die doet denken aan de kleding van de Inca’s uit Peru. De dans doet denken aan de Kozakkendansen als aan de Griekde dansen maar ook aan de dansen uit Tirol en Duitsland en zelfs aan onze eigen Klompendansen.

Griekenland Sirtaki (max 480p – 12 min)

De sirtaki en de variaties hierop doen denken aan de Ierse Linedance en de variaties uit Country-Amerika. Ook herken je de dansen van de Inca’s, de Amerikaanse Indianen, waarbij Afrikaanse stijlen terug te vinden zijn. In de vele variaties zijn even vele elementen van muziek en dans die al eeuwenlang over de gehele wereld worden opgevoerd. In onze tijd is de bekendste vorm de Flash-mob die wereldwijd wordt toegepast. Dat iedereen zich hier in kan vinden is dan ook niet vreemd.nu je door hebt dat dansstijlen over de hele wereld altijd al op elkaar geleken hebben. Dansen is afgeleid van de natuur en ieder mens kan dmv dans en muziek in contact komen met die natuur. de natuur brengt je vanzelf in het juiste ritme als je binding hebt met die natuur. Dat maakt dat iedereen, overal, het ritme herkent en dans en muziek mensen ook met elkaar verbind.

Mexico dans van Quatzales (HD – 1 min)

Kleurrijke dans . De grote verentooien op het hoofd doen denken aan de indianendansen uit zowel Noord- als Zuid-Amerika. De fluitmuziek lijkt op een schots doedelzakmelodietje.

India Punjab Bhangra Elite – moderne versie folklore dans (HD – 9 min)

Een vlotte acrobatische dans met muziek en dansstijl van de oude Punjab Bhangra dansen. Deze dansgroep is populair geworden door deelname aan TV-shows. De kleding doet denken aan de stijl  van Tahiti en die van de Maya’s. Twee aparte werelden en toch één.

Ierland Linedance Riverdance – 1994 show op Eurovisie Songfestival in Dublin (HD – 6 min)

Veel meer mooie dans-een muziekfilmpjes en de relatie tussen al deze dans- en muziekvormen op de extra Native pagina’s in dit Blog.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s